sobota, 8 czerwca 2013

63. Na zimno.


gryczany pudding z karobowym budyniem ( w środku), truskawkami i sosem jagodowym

50g kaszy gryczanej
szklanka mleka
truskawki
budyń waniliowy
karob
stewia do smaku

kaszę ugotować w wodzie, następnie dodać mleko, dalej podgotować aż je wchłonie.
dodać stewię i truskawki.
łyżkę budyniu ugotować w odrobinie osłodzonego mleka, dodać karob/kakao
Do miseczki nakładamy na przemian trochę kaszy, na to budyń, i znowu reszta kaszy.
Chłodzimy w lodówce.
 Podajemy z dowolnym sosem owocowym.


7 komentarzy:

  1. O! Robiłam gryczany ostatnio..

    OdpowiedzUsuń
  2. Yummy :> Gryczanego jeszcze nie robiłam. Jak go Ty zrobiłaś?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale świetnie ten pudding wygląda! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. pychotka !! tak smacznie podany ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. anielskieprzysmaki.pl-jak tak patrzę na Wasze przepisy to ciagle chodzę głodna:Pozdrawiam.Monika

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda bardzo smakowicie i jeszcze te jagody ummmm :) Pychotka :)

    OdpowiedzUsuń