gryczany pudding z karobowym budyniem ( w środku), truskawkami i sosem jagodowym
50g kaszy gryczanej
szklanka mleka
truskawki
budyń waniliowy
karob
stewia do smaku
kaszę ugotować w wodzie, następnie dodać mleko, dalej podgotować aż je wchłonie.
dodać stewię i truskawki.
łyżkę budyniu ugotować w odrobinie osłodzonego mleka, dodać karob/kakao
Do miseczki nakładamy na przemian trochę kaszy, na to budyń, i znowu reszta kaszy.
Chłodzimy w lodówce.
Podajemy z dowolnym sosem owocowym.
O! Robiłam gryczany ostatnio..
OdpowiedzUsuńYummy :> Gryczanego jeszcze nie robiłam. Jak go Ty zrobiłaś?
OdpowiedzUsuńPo południu będzie przepis ;)
UsuńAle świetnie ten pudding wygląda! :-)
OdpowiedzUsuńpychotka !! tak smacznie podany ;)
OdpowiedzUsuńanielskieprzysmaki.pl-jak tak patrzę na Wasze przepisy to ciagle chodzę głodna:Pozdrawiam.Monika
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie i jeszcze te jagody ummmm :) Pychotka :)
OdpowiedzUsuń