czwartek, 13 czerwca 2013

64. Pudding ryżowy - prawie jak Belriso.


cynamonowy pudding ryżowy z truskawkami i smażonym jabłkiem (na dnie)

ryż brązowy 30g
ryż biały 25 g
poł szklanki mleka
pół łyżeczki cynamonu
truskawki
jabłko
rodzynki
stewia/cukier

W wodzie gotujemy ryż do miękkości. Gdy wchłonie wodę i będzie gotowy dodajemy mleko, cynamon i coś do posłodzenia. Gotujemy do wchłonięcia mleka. Truskawki kroimy, mieszamy z ryżem.
Jabłko prażymy na patelni, dodajemy rodzynki , ew. troche miodu. Usmażone jabłko wylewamy na dno miseczki, następnie zalewamy ryżem z truskawkami.
Wstawiamy do lodówki na noc.

Może dziwne połączenie, ale zaskakująco pyszne. 
Idealne na upalny dzień ;)


3 komentarze:

  1. To swietne polaczenie! Uwielbiam ryzowe puddingi. O wiele lepsze niz kupne deserki.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie ryżowe puddingi ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena

    OdpowiedzUsuń